PAPAN KENYATAAN


.....

Sedim lagi ka?








tgk gmbr dah la ya, cita semua dah tau dah

Dalam Rahim Ibu

Bukan Mudah

Cuak terbaca tajuk entry?
Janganlah begitu..
Bukan mudah tu refer kepada nk amik gmbr kita ramai2..bukan senang beb..dr pagi kul 8 kami tgu, dekat pukul 11 baru blh shoot final picture..

Adik2 sekalian, masihkah ingat kisah kita berjemur untuk bergambar sekeluarga?
Yaaa, kalau xsilap tahun 2007..
Kali ni saja nak dedahkan kisah di sebalik sesi photoshoot tersebut.
Just a flashback..bukan flasher naaa..flasher tu syahet tak patut wujud senarai pekerjaan ahli warga Ikatan okay!

Ni serba sedikit pemandangan di padang jarak padang tekukur kawasan terpilih untuk sesi begambar kita.

Pemandangan wajib, syahet sebagai tukang potong stim dan piduih..tengah set kerusi and estimate kedudukan peserta bergambar

Rasanya colliseum kat Rome tu pn boleh kalah ekoran susunan kerusi yang terlampau artistik oleh piduih dan sahet

Siang2 pun ada hantu kat Lahar Minyak..xpercaya, tgk la piduih bergambar sakan dgn depa..sapa xnmpk diminta pergi berubat dengan Haji Lah Lahar Minyak

Suasana kemesraan makin kelihatan apabila lebih ramai sukarelawan datang menghulurkan bantuan kebuluran tetapan posisi

Yet more to come..

Adess, mana aku nk menyelit ni..mungkin itu yang terlintas di fikiran Pakndak

Lagi cerita bergambar..

Pakndak dok cari angle menarik untuk dia masuk..dari tadi aku dok usha, dia mmg suka enterprem la..hehehe

Abang berbaju biru bergarisan merah putih cuba menunjukkan seolah2 dia amat sibuk mengatur program

Kehadiran taiko Lahar Minyak berjaya mendiamkan rumpunan orang ramai yang agak cemas untuk mengetahui kadar kenaikan harga petrol dan gas semasa

A little bit to the left please

And right...

Senyum...

Prappppp...Warga Ikatan Kasih Keluarga Haji Talib. Demi kasih sayang sesama kita..

Mereka berlari2 anak mendapatkan aiskrim percuma dari Mat Yazid dan Sayuq..Kelihatan juga tok amat resah takut eskrem abes..

Suka saya nyatakan disini, kita semua merupakan sebuah keluarga yang amat hebat.
Why?
Kita masih berkumpul paling koman pun setahun sekali untuk Malam Aidilfitri Ikatan Kasih.
Keluarga lain? Berkumpul untuk kenduri pun susah.
Kita? Bukan saja musim kenduri, pantang ada cuti..maka bergempitalah seluruh Lahar Minyak menyaksikan kepulangan warga Ikatan pulang bercuti.
Kita juga berkumpul dalam skala yang besar, bukan xdak keluarga lain macam kita yang sepakat/bekumpul..tapi xsebesar kita.
Kita berkumpul, cukup dengan kita 3 generasi , generasi pak menakan, generasi anak menakan ( selaku cucu ) dan generasi cicit. Itu pun dah cukup besar. Tak seperti keluarga lain, nak berkumpul punya susah..plan cukup lama, saling cari contact balik..tu pun bila dh berkumpul, bukannya kenal semua..Bukan takat xkenal, xpnh jmpk lg..tu pun jenuh panggil org suratkhabar..
Kita?
Saling kenal, saling berhubung, close to each other..Xperlu nak umumkan rancangan untuk berkumpul..Mudah sangat, paling tidak pun time raya..Syukur Alhamdulillah..semoga kita terus berkekalan dan lebih baik dari hari ini Insyaallah.
Even my friends, selalunya akan 'wooooowwwwwwww, how many of them ni? semua kenal ka ni? semua rapat ka ni? '
Senyum, aku jawab..ya.. ( dengan bangga tu bai! )
Tok merupakan insan paling gembira rasanya bila keadaan ini berlaku.
Dan tok jugalah sumber kekuatan / kasih sayang kita dan ini haruslah terus disemai agar terus berbunga kasih sayang kita sesama warga Ikatan perghh jiwangnya penulisan aku..( xpa demi keluarga ;p syahet lu diam, toksah dok buat ni jd bahan kutukan utk aku yang hg sentiasa berkobar2 utk sentiasa mnjatuhan reputasi aku )
Walau di mana kita berada, walau di mana kita bertapak..Bagi aku secara peribadi, ni la kekuatan aku..Keluarga kita..Keluarga Haji Talib.

* kami sayang keluarga kami semua...and when i say semua, that means semua yang berada di dalam gambar2 di atas atau pun tidak. Keluarga kita, Ikatan Kasih berada dalam hati dan jiwa kita.
No one can take it from us..

Amin..

NAZRI AHMAD

Keluarga Bahagia Ikatan Kasih


Doa



Luangkan masa anda

Bismillah...
Baca doa nie sampai habis
Dah abiska?cepatnya..
Amin..

Doa

Luangkan masa anda

Bismillah...
Baca doa nie sampai habis
Amin..

Raya Raya Raya

Hari nie saja nak imbau balik kenangan2 pada raya tahun lepas.. sengaja nak remind pada mereka yang belum buat baju raya lg..bila nak tempah? juga pada mereka yang belum ganti puasa lg..bila nak ganti? dgn peringatan ''RAYA DAH DEKAT DAH oiiiii" makan dah..minum dah..duit raya bila nak bg nie?
bab bergambar..mmg tak tolak..

bergambar atas lori PakNjang.. raya last sebagai bujang kata Najihah dan fidah

Syoknya Raya bg mereka2 yang berpuasa penuh

Syahet...takpernah kering idea...

Syahir kata kat Anis..''kalau hang takmau pakai..biaq abg syahet pakai...''


Bersama Tok Tersayang...

Geng nie posa penuhka nie?

Seronoknya lepa lepas dapat duit raya...

Kisah Panas bersambung lagi..

Kisah panas bersambung lagi, kali ini dengan penuh drama, penuh kepanasan, dan kurang iklan pesana penaja.
Ehem2, bismillahirrohmanirrohim...
Setelah pelbagai peperangan minda antara jadi ka tidak trip perkelahan kali ni, akhirnya hari Ahad lepas yakni kemaren atau semalam bak loghat orang key ellll lerrr..kami semalam, 20bijik kereta telah berjaya menakluki Sungai Sedim dengan tanpa ada kehadiran orang luar langsung di tempat kami berkelah tesebut...Completely warga Ikatan semata2..wahhh we are born to be besaq kepala conquerer laa..
Tengahari tu dalam waktu lepas zuhur, family aku, family maksu, and family linda sham telah bertolak dari metropolitan pekan Kulim dengan semangat berkobar2..

Sampai sana, kami ke dusun dulu sebab malam sebelum tu lagi, geng2 mangkuk ayun bujang beserta dua pengawal peribadi kami iaitu Pengawal Lan Komando dan Pengawal Din Botak setengah inci.. ( hanya kami ja tau pasepa dia setengah inci.. ) telah pun bersedia di sana untuk menunggu durian jatuh ke riba tanah..- durian luruh la tu -
Sampai ja, dapat dikenalpasti yang mereka semua ni telah menggelapkan buah2 tersebut..Buktinya, banyak kulit2 buah didapati bergelimpangan dengan ngeri sekali di belakang rumah dan di longgok sampah yang telah dibakar hangus!
Namun mengikut jurucakap mereka, Shabki dan Afifi.. " xdak la, kami mai tgu mmg xdak buah luruh " kata beliau sambil menepis tangan bagi mengelak gambarnya dirakam..manakala pengawal2 peribadi tersebut cuba melarikan pandangan mata agar tidak bertembung dengan tenungan mata tajam kami.

Pasukan infantri pertama yang baru tiba...kelihatan Jazzabot, Kenaribot, dan Kancilzzbot..kesemuanya adalah Decepticon

Kecuakan, mereka mengalih topik dengan mengajak kami semua agar bertolak terus dengan kadar segera ke Sungai Sedim.. " jomla kita p sana seksiap sebelum yang lain mai, dan jugak mandi dlu..nanti depa mai sini..jd lmbt cerita plak "...padahal depa xtau yang aku dapat menangkap strategi mereka..mereka cuba mengambil jalan selamat agar tidak ditanya bertalu2 oleh tuan dusun iaitu wa lah..

Paksu dan derian lebihan tinggalan makhluk yang xmngaku telah mebiarkan kulit2 buah bergelimpangan dengan ngeri skali

Indah jeles bila toksu dukung Syaza

So smpai situ saja la episod permulaan di dusun..beralih kita ke Sungai Sedim..kali ni tak larat nak menaip lagi..layankan ja la gambar2 tersebut!adussss sakit paha kn batuuuu...

Sesi pertama, makan dulu...lapar xhengat beb

Kelihatan pakteh shahet dok pujuk Indah terjun sendirian dalam sungai sejuk tu..tp Indah smbil rileks dan tenang jawab dengan angin sepoi2 xbrp reti bahasa.. "xlehla pakteh yet..Indah kan kecik lagi..apa bodo sangat pakteh yet ni "

Makhluk ini bernama abg lan..berkeperibadian pemalu apabila diacah namun boleh bertukar menjadi ganas in a blink of an eye! Juga bleh bertukar menjadi lori tow truck..Analisa : Decepticon jgk

Kelihatan makhluk2 sedang menjamah selera

Eh alamak, pakteh skodeng smbil cuba menjadi paparazzi yang xkesampaian laaa

Babababababcakkkkk...

Sebahagian hidangan makanan yang dimasak oleh setiap keluarga..aku kecoh ja, maksu ja tlg masak untuk aku..oopppss bkn aku ja, kak linda pn xmasak..maksu jgk tolong masak..kekeke
-- alamakkk aliff sound aku plak smbil aku dok menaip ni...kak linda masak nasik ja..eleh kecoh la lu beb aliff

Pasangan selebriti..xdak pasai nya nak senyum

Aku suka moment ni..adekberadek anak tok

Adek beradek sedurian..sedang membincangkan masalah pengangguran yang semakin serius dewasa ini

Dapat dilihat di sini, watak2 pelakon baru dan lama sedang cuba mencari lokasi yang sesuai untuk penggambaran filem terbaru Puteri Sedim

Ketenangan yang telah dicabul oleh mereka yang dibawah...


Sila jangan ambil mereka sebagai role model..kerana mereka ini hanya layak menjadi model keta Shell Ferrari promosi tu ja

I told yaaa!

Geng mangkuk ayun bujang masih belum terlajak

Pemandangan sekitar kawasan kejadian


Closer look

Pengawal Baywatch..yang xpakai baju tu import dari Nicaragua

Balqis a.k.a baby senyum and mama dia

Mamat ni memang potong stim la..aku nak bercuti terus jadi hampeh sebaik dengar suara xstim dia tu

Antara ibu-ibu yang hadir memeriahkan kawasan kejadian

IKLAN MINYAK LINTAH

Kan mak dah cakap, jangan makan susu masam tu..kan dah overdose

" Dulu mama saya pernah lemas di sungai penuh tragis ini..saya tidak sanggup menoleh untuk membogelkan penglihatan saya ke arah sungai ini "

Syumpah, tami tat bat pa pn

" Saya pun orang kampung, pun berjaya jugak..anda bila lagi? sertailah saya memulakan perniagaan air minuman sungai sedim "

Apa?Bank rakyat ada menyediakan kemudahan seperti bank komersial yang lain?

Wahhh, kami mesti pilih! Bank Rakyat, bank utama anda..

" Lu apahal yet... " kata Indah kepada pakteh yetnya..

Syaza amatlah kesejukan..td mama tinggai syaza sorg2 terketar2..seb baik pakteh ada..pakteh dengan baik hati mensedekahkan lemaknya sebanyak 2 kilo kepada syaza..trs pakteh jd kurus..kalau xcyaa, mai kulim tgk dia..dh slim laaa

Taraaaa...ni la barisan 19 dari 20 bijik keta nak patah balik ke dusun wa..keta wa lah dah cabut awal.. ( aku gerenti sapa yg xjoin, cnfirm akan jeles tgk gmbr keta byk ni )

Speeding ke satu kawasan berjudul dusun wa lah

Sampai...deretan kereta melabuhkan punggung di tepian jalan

Alamak, abang hensem baju putih beli kat bundle permatang pauh 2 tahun lepas tu senyum kat aku laaa


Para pengawal jalan..hat baju kuning tu tukang kebun ja..saja berlakon masuk dlm gmbr

Portraiture di dusun

Mak2 budak pun... - - - depa berlakon ja ni, kunun2 candid..padahal sebelum tu, nae amik gmbr kami cpt

alalala comeynya..anak sapa ni..mak mana dik, mak p keja...ayah?ayah pn keja..jawab beliau smbil mengemaskn baju kemeja berwarna biru tersebut.... ( sori paknjang, saja buat loqlaq sket )

Okeh, disebabkan aku yang karang entry ni..maka aku suruh anak aku la tutup entry Sedim kita pada kali ni..Salam......

* pada yang xjoin, kami mintak maaf..bkn saja2 nk perangat hangpa pn..just nk share cerita kami kat sini ja..suci, ikhlas niat hati kami.......tapi..............









kami memang saja2 nk bg hngpa panas bebbbb!kekekeke...nk buat cmana, kita cucu cicit Hj Talib memang nakai sket

p/s : perghh keseluruhan masa update entry ni saja memakan masa 2 hari bekerja..tu pun, xmasuk semua gambar dalam ni. So pada yang nak lebih lagi, sila2 la rajinkan diri anda masuk SINI

Tentang Blog

Salam semua. Blog ini diwujudkan sebagai tanda kasih kita sebagai Warga Ikatan Kasih Keluarga Haji Talib.
Blog ini juga merupakan medium perhubungan sesama kita bagi berkongsi cerita serta maklumat terkini yang berlaku di Ikatan Kasih.
Sebarang pertelingkahan / hasutan / gejala negatif adalah sama sekali DILARANG di sini.

- Admin -

Electronic Quran

Happy Birthday!

Salam Sini


ShoutMix chat widget