PAPAN KENYATAAN


.....

Pengembaraan Bermula...




Tanggal 16 December 2009, tepat 9.00 p.m. dengan berbekalkan semangat dan azam yg tggi, maka berangkatlah sebuah rombongan dari kerajaan Cucu Talib menuju ke Taman Negara Kuala Tahan. Rombongan tersebut disertai oleh Sultan Afifi, Bendahara Ikhwan, Datuk Panglima Zakir, Orang Kaya Timur Nazmi, Orang Kaya Barat Irham, Penghulu Nazrin, Pendekar Hang Husaini serta Hulubalang Nasri...
Setibanya disana, rombongan tersebut disambut dengan penuh meriah oleh warga Taman Negara tersebut disertai dengan percikan bunga api dan cahaya laser.. Berikut adalah bukti kukuh rombongan tersebut telah berjaya sampai ke destinasi yg ditujui....


Ni kat jerantut lg.. lepas pekena Gulai Tempoyak Patin (fev. Nazrin) , fuhh... mmg sedap n kna try.. tp pedas bangat..

Seperti biasa, oleh kerana kmi semua bakal2 model, maka berposing adalah amalan yg sudah sebati dlm diri...


Xguna beli kasut hi-tech mahai2 tp xtunjuk kat org.. maka disini kami ingin memperagakan kasut mahai kami.. (tp nazrin kasut pinjam, so dia xtrmasuk aa...)

Tapak perkhemahan yg selesa membuatkan kami nyenyak tdoq mlm tu bersama ayaq hujan yg bergelinangan dlm khemah.. (hujan da itu mlm..)

Special posing from mr.fifi, zaket n nazmi utk menunjukkan kerajinan mereka.. (biasa la depan kamera)

Ni lah tempat bersiram para rombongan... nampak ja horror tp dlm 2 siap ada kolam ayaq panas lg...

Makanan ala2 istana utk para bangsawan bersantap..

Bukti yg masakan kmi mmg sedap.. sebab 2 kmi bt tanda 'best'

Maka bermula lah aktivi tracking pada keesokan harinya sebagai warming up utk naik gunung nanti

"Tgk apa tu mie?" tnya nasri. "Tgk burung" Jawabnya kembali. "Ini adalah tempat pemerhatian utk tgk burung or sumthng else kat pokok tu.. so kat sini mmg xleh bising.. shh.." Sambungnya

Oleh kerana frust sbb xleh naik titi gantung kat tmn. negara coz hujan, maka beginilah jadinya.. kami mmg brutal so tlg jgn terkejut.


Setelah sejam lebih tracking n mendaki maka sampai la kmi kat bukit ni...

Special posing for our fans... Jgn berebut na... semua dapat

Ni kat Lubok Simpon, mulanya mmg takut nak terjun sbb xdak org n horror smacam ja... tp bila memikirkan kmi ni hero malaya maka dgn rasa ghairah serta fanatik kmi terjun jugak

Our next 2 year activity Gunung Tahan! Yeah!! Insyallah... (Jauh gak noo... mau seminggu perjalanan nih)

1 lg pose istimewa... kat seblah sana tapak khemah.. so kat sebelah sini tmn. negara (paham dak??)

Mcm xpercaya.. tp tlg la percaya, ni kami masak sendiri tgh hari 2... nampak sedap mcm masak kat rumah kan.. haaa...

Amalan wajib sebelum mkn kalau dak setan mkn skali dgn kita




Petang tu kmi bersiar2 menaiki bot sempit ni pusing2 kat tmn. negara.. dibawa oleh tourist guide xbertauliah, Loleh.


Dek ni kata nak amik sorg org asli ni bt bini.. mmg taste dia kot.. so next year dpt la kita suma merasa cousin org asli.. tq adik ni!


Time ni dah sampai kat Cameron Highland.. Ni tgh dok mesyuarat ttg aktiviti panjat gunung.. (nampak otai kan? haha)



So mcm biasa, dah xdak keja.. maka kmi pon menunjukkan bakat semulajadi kmi sebagai model professional..

Sebelum panjat gunung berembun.. Rombongan tersebut disertai oleh 2 org lg iaitu Orang Kaya Selatan Syabkee n Orang Kaya Utara Yazid..


Berjaya!! Penat wooo...



Fuhh... alhamdulillah... berjaya gak... So Gunung Berembun dah setel.. nak pacak bendera ikatan xdak lak..


Dan lagi bergambar ala2 bollywood from us.. Location: Depan kilang BOH (xkan xnampak kot)


Balik....
Tima Kasih kerana sudi meluangkan masa menatap gambaq diatas...
N for those yg tertggal or xp tlg jeles k.... we've got so much fun at there! tq... assalamualaikum.


Tentang Blog

Salam semua. Blog ini diwujudkan sebagai tanda kasih kita sebagai Warga Ikatan Kasih Keluarga Haji Talib.
Blog ini juga merupakan medium perhubungan sesama kita bagi berkongsi cerita serta maklumat terkini yang berlaku di Ikatan Kasih.
Sebarang pertelingkahan / hasutan / gejala negatif adalah sama sekali DILARANG di sini.

- Admin -

Electronic Quran

Happy Birthday!

Salam Sini


ShoutMix chat widget