PAPAN KENYATAAN


.....

Jemputan ke Majlis Doa Selamat Rumah Baru Pakcik Halim dan Makcik Nah

Salam semua, just now anim email kt aku details iaitu map dan e-card jemputan majlis doa selamat masuk rumah baru depa woww!emm kalau anim leh tjuk gmbr rumah tu skali kn best..mesti grand xhengat punya!

ok lah, kt bawah ni e-card jemputan beserta map..sapa2 yng free dn berkesempatan tu silalah berkunjung naaa... adiosss!






NAZRI AHMAD

Aliff Farhan

Aliff Farhan..nama yg tidak asing lg...Hari ni aku tertarik utk create satu entry pasai anak Linda dan Sham ni..Dr dulu smpai la ni, kami berkongsi komputer yg sama..aku bt qeja aku, dia plak dgn game, game, game, game dan game serta satu lg minat yg sgt buat aku tertarik ttg kreativiti Aliff ni..kt cni aku nk share sket minat dia dgn semua..Actually byk lg, tp since hr tu dh format pc ni byk yg dh hilang..aku pnh bgtau Sham dan Linda suh simpan smua yg dia dh buat, tp dipandang sepi..bg aku zaman la ni serba bertknologi, apa salahny bakat anak2 time kecik ni kita simpan/dokumenkn..blh buat kenangan bila anak dh besaq..

p/s : utk pengetahuan semua, semua yg dilukis dgn software Paint ni menggunakan daya imaginasi semata2..tiada gmbr reference semasa melukis. Imagination Works!




Bertajuk "butterflay VS mandeath"

Bertajuk "gitar aliff "

Bertajuk "laluan kejam"

Bertajuk "mata merah"

Bertajuk "raksaksa agak pelik sikit"

Bertajuk "rasaksa yang tengah risau"

Bertajuk "rumah bengkok-bengkok aliff"

Bertajuk "selangor"

Bertajuk "pistol"

Bertajuk "cerita...."

Bertajuk "bulan dan bintang pecah"

Bertajuk "bendera bendera negara"

Bertajuk "roket"

Bertajuk "power mini spider-man z to xchanged"

Bertajuk "kaler-kaler"

Bertajuk "Cerita magnet"

Bertajuk "bukitku yang tinggi"

Bertajuk "bukit terbalik"

Bertajuk "@ yhoo.com.my"















Ni la artis berkenaan, Aliff Farhan....wawakakaka gmbq2 tahun 2006 kot..hehehe

p/s : tajuk2 ni semua dia yg tulis sdiri as file name.Aku just copy direct dr nama file.Segala kesalahan ejaan dibawah tanggungan artis berkenaan yaaa


NAZRI AHMAD

Dahulu dan sekarang

Dok belek2 gmbr2 lama dlm hardisk ni..so tiba2 muncul idea nk taruk gmbr dulu dan sekarang...so aku up dlu gmbr aku, sapa2 yg ada gmbr dulu dn sekrang adalah dialukan utk email kt aku..xkesah la gmbr sdri/rumah/kg/qeta..apa2 saja la yg berkaitan dahulu dan sekarang...

Jeng2...



Aku dahulu...time ni kt Johannesburg, Africa...kekeke

Aku sekarang...kekeke. gumuk sudahhh





Shahet dahulu, akhirny aku berjaya jugak memburukkan hg di tahap satu...ada byk tahap lg nk mai..jaga hg

Shahet skrg





Fifi dulu----xla berapa dulu..gmbr ala2 zaman chatting

Ni plak gmbr yg xla brp baru..gmbr raya tahun lepas...kekekeke huduh sungguhhh






Nasri, Nazrin, Aina dan Husaini dolu2..time ni baru lepas terbakaq gas..

Ni Nazrin dan Nasri jgk..lepas terbakaq gas jgk...hahahahaa, gmbr dekni xdak yg latest..sapa ada, sumbang mai sat





Kedai dobi dulu

Kedai dobi kini dalam proses menjadi studio photography insyaallah..dalam proses, tp tuan kedai la ni dok bunyi nk juai plak dh..haru sguh!






Kaki Nazrin tahun 2006 masa tbakar dlu

Ni plak kaki Nazrin April 2009..hehehe






Indah, 24 Januari 2009

Indah kini, April 2009






Lori eskrem sblm buat body n cat

Ni plak di siap body n cat..dok meniaga kt pasar malam Lunas tahun lepas...






Mat Yazid dolu2...wawawakakakaka, time ni br lepas baik dr terbakaq..sangap dok umah sebulan lebih rasanya..so bawak la dia p mengai..sbb tu muka excited jaa tuu

Sekarang, Mat Yazid dan Bie, masing2 xsabaq tgu anak keluaq...





paktih maktih zaman dolu dolu...


DAN NIE,,GMBR MEREKA YG AGAK TERKINI...




Ni dolu2..sebahagian dr cucu tok

Ni plak Disember 2007..la ni April 2009..bertambah2 besaq family kita Alhamdulillah



Actually, rasa best la buat entry ni...!kekeke
Banyak lg dok cr gmbr2 ni..so sila buat sumbangan yaaa



Sapa mau sambung dengan mendedahkan gmbr2 lama? ;p

NAZRI AHMAD

HUMAN TORCH kembali menyerang Hospital Penang

Seperti yang dijanjikan, aku update entry terbaru....HUMAN TORCH kembali menyerang Hospital Penang untuk dapatkan suit superpower mereka!warghhhhhhh....

Selasa 7April, aku kembali ke Hospital Penang bersama HUMAN TORCH untuk sesi menerai Pressure Garment depa..
Untuk pengetahuan semua, pressure garment ni adalah sejenis pkaian yang menekan seluruh anggota badan yg dilitupi oleh suit ni.Ia bertujuan untuk mengelakkan Kiloid -- btl ka dak ejaan ni
Kiloid tu mcm bekas cucuk BCG kt tgn kita..mcm mengelembung..kulit xsekata..
So dijahitkan la baju ni utk depa oleh Jabatan Pengaturcara Kerja kt depan ICU Nazrin dok hr tu.
Ni first time aku masuk bilik jabatan tu..selama ni dok tgk kt luaq ja.Rupany jabatan ni handle patient yg hilang kebolehan menggerakkan anggota badan, cthny yg accident smpai hilang keupayaan angkat brang, xleh berjalan dll..bg aku, mcm lebih kurang jabatan fisioterapi la jgk kn, tp mesti ada beza sbb tu depa nama lain2 kn.. ;p

So depa dua ni pn msk la utk menerai baju2 tu..material pressure garment tu mcm girdle rasany..punyala ketat nk pakaikan, tp bila dh pakai sgt la selesa berikut testimonial dr Nazrin dan Nasri ( yg selepas ini akan disebut sbg Nazsri shj, sng..xyah tulis dua2 nama )..
Untuk pengetahuan semua, garment ni haruslah dipakai 23 jam sehari selama paling kurang pn 3bulan!in fact dr maklumat yg kami dpt hr tu ada patient yg dh pakai bnda tu 5 tahun..fuhhh sakit terbakar tu sepasai...renyah lps terbakar tu rupanya lagi laaaa lama...hmm sabaq la Nazsri, semua ni dugaan dan peringatan Allah SWT utk hgpa dan kami semua..mcm Abg Wan ckp hr tu, hgpa ni sbnrny BERLIAN, so ni Allah nk gilap dan terus gilap agar lebih berharga dan bercahaya..renung2 kan semua..

The best part is, Nasri plak mungkin kn pakai topeng!wakakakaka..xleh tahan beb..bayangkan nti time kduri 6 Jun depa dua ni dgn baju tu, mcm mumia zaman Arab purbakala..
Proses nk menerai n jahit try jahit try jahit try ni agak lama jgk. menguap aku xberenti smbil cuba shoot sebrapa byk gmbr utk diupdate dlm blog ni..
Berikut aku shoot semasa depa dok menerai Pressure Garment ni..

Proses menerai

Nasri sedang memakaikan benda tu kt kaki

Buang dulu quping2 lama

Sepantas kilat Nazrin pakai benda tu

Gunting lebihan kain kt ujung, br nmpk mcm glove Naruto

Kapowwwww!


Setel semua kami pn bergegas blk Kulim nk sgah mkn kt umah maksu..pastu depa pn trs blk Lahar Minyak dgn Kak Naemah..Sekian melaporkan dari Kandahar..

NAZRI AHMAD
p/s : awat kali ni aku rasa gmbr2 yg aku upload dr laptop mcm gelap ja haaa?ni yg kena beli Macbook Pro ni!sapa nk buat sumbangan blh la..hehehe

Tentang Blog

Salam semua. Blog ini diwujudkan sebagai tanda kasih kita sebagai Warga Ikatan Kasih Keluarga Haji Talib.
Blog ini juga merupakan medium perhubungan sesama kita bagi berkongsi cerita serta maklumat terkini yang berlaku di Ikatan Kasih.
Sebarang pertelingkahan / hasutan / gejala negatif adalah sama sekali DILARANG di sini.

- Admin -

Electronic Quran

Happy Birthday!

Salam Sini


ShoutMix chat widget